luni, 16 octombrie 2017

Recenzie: Jumătatea rea de Sally Green



Titlu original: Half Bad
Autor: Sally Green
Gen: FantasyYa

Editura: Trei
An apariție: 2014
Număr de pagini: 382
Rating

Cartea poate fi achizițonată de aici.         
"...cum e să alergi, cum e să respiri - fiecare respirație trebuie să fie prețuită, trebuie să merite, e un lucru de seamă."
            

  Jumătatea Rea e o carte uimitoare, de-a dreptul captivantă, cu o acțiune atât de complexă, încât la început ți se va părea oarecum greu de digerat, dar după ce faci cunoștință cu vrăjitorii noștri și intri puțin mai mult în pâinea cărții, nu o să te mai poți dezlipi de ea.
  Nathan, un adolescent de numai șaisprezece ani, este un vrăjitor nedefinit. În Anglia zilelor noastre, lumea în care Văjitorii Albi și cei Negri duc războaie grele, cei Albi bineînțeles fiind ajutați de puternicii vânători pentru a prinde Vrăjitorii Negri, cei care sunt considerați niște probleme ale societății, fiind omorâți, Nathan este un Vrăjitor pe jumătate alb, pe jumătate negru, astfel dându-le probleme de cap celor de la conducere. 
  Însâ, nici viața lui nu e cu mult mai ușoară, fiind dojenit de proprii membri ai familiei, Nathan  nu știe ce să creadă nici despre el însuși. Să fie oare bun, așa cum îi spune fratele său, și de asemenea cel mai bun prieten, singurul în care are încredere și singurul membru al familiei care nu-l respringe alături de bunica sa. Sau să fie rău, așa cum crede sora lui mai mare, o vânătoare în devenire, care abia așteaptă să-l omoare.



"Șmecheria cu nepăsarea e cheia, alta nu mai e în orașul acesta. Numai ca nu e un oraș, e o cușca lângă o casă de țară înconjurată de dealuri, copaci și văzduh.
E o cușcă din care nu te scoate decât o singură șmecherie."

  Chestia care m-a deranjat cel mai tare, a fost reclama cărții de pe spate:


  M-a făcut să cred că e o copie fidelă a renumitei serii Harry Potter, am pornit cu un bad vibe lectura acestei cărți dar acțiunea și felul în care a fost scrisă m-a făcut să vreau să citesc din ce în ce mai mult până aproape nu mă mai puteam oprii din lecturat.
  Mi-a mai plăcut și faptul că autoarea a descis foarte bine personajele, ce simte fiecare, chestie care m-a ajutat să încadrez personajul într-un tipar și faptul că fizic, i-a descris foarte bine, asta m-a făcut să mă familiarizez foare bine cu ele și îmi dădea o stare foarte placută,abia așteptând să intru din nou în acțiune.
  De acțiunea propriu-zisă, nici nu mai zic, este foarte originală, eu cel puțin nu am mai întalnit o care young adult care să aibă o astfel de acțiune pe lângă vrajitorie. 
  Într-un final, toate aceste lucruri m-au făcut să-i acord cinci steluțe pe goodreads, Jumătatea Rea e numai bună de savurat în sezonul rece și sper cu ardoare să am ocazia să citesc si restul volmelor din trilogie.
                                  
Share: