miercuri, 22 martie 2017

10 lucruri pe care nu le știai despre J.K. Rowling

J.K. Rowling e în prezent un nume cunoscut pe plan internațional. Autoarea e faimoasă pentru scrierea celebrei serii Harry Potter. Dar sunt atâtea lucruri pe care nu le știm despre femeia din spatele poveștii. Cum a început J.K. Rowling să scrie? Cum a fost viața ei înainte de fenomenul Harry Potter? De unde îi vine inspirația? Continuă să citești pentru a afla.

luni, 20 martie 2017

Recenzie: Cei care merită să moară de Peter Swanson

Titlu original: The Kind Worth Killing
Editura: Litera
Colecția: Buzz Books
Număr de pagini: 316
Rating: 
Sincer, eu nu cred că să omori pe cineva este neapărat un lucru atât de rău pe cât îl consideră oamenii. Toată lumea moare. Ce contează dacă o mână de mere stricate sunt aruncate din copac ceva mai curând decât avea Dumnezeu de gând să o facă? Iar soția ta, de pildă, pare unul dintre cei care merită să moară.

duminică, 19 martie 2017

Top filme HORROR

 Am cam întârziat cu acest articol, dar... here I am! Nu o să strângă un public atât de mare, majoritatea nu sunteţi interesaţi de acest gen de filme (da, filme, nu cărţi), însă am simţit nevoia să-l scriu.


 Zilele trecute căutam un film horror bun. M-am uitat la câteva trailere şi mi-a sărit unul în faţă. Arăta bine, avea ''jump scare -uri'' din plin, din câte arăta trailerul. Mi-am zis că trebuie să-l văd neapărat.

Dacă plagierea ar fi un sport, Cassandra Clare ar fi olimpică internațională


Seria Instrumente Mortale e deja binecunoscută pe plan internațional. Spune povestea lui Clary Fray, o adolescentă din Brooklyn care descoperă că jumătate înger, jumătate om, rasă a vânătorilor de demoni. Dar, ca în istoria familială a lui Clary, sunt câteva lucruri neclare în trecutul literar al Cassandrei.  
Credeți că marile controverse din trecutul lui Clare ar trebui să le strice cheful oamenilor de a-i citi cărțile? Eu nu prea cred. Totuși, povestea ei de succes are un prolog interesant și dacă aruncăm o privire scurtă pe internet nu putem găsi prea multe despre el.


vineri, 17 martie 2017

Noutăți în bibliotecă #2/ Book Haul Martie


Inițial, am crezut că va fi o postare micuță, atât de micuță încât nici n-ar avea sens să o fac, dar când am început să strâng cărțile pentru Book Haul, mi-am dat seama că sunt MULT mai multe decât aș fi crezut.
Am făcut rost de o mulțime de frumuseți luna asta.

duminică, 12 martie 2017

Recenzie Harry Potter și camera secretelor de J.K. Rowling


Editura: Arthur
Colecția: Arthur gold
Data apariției: mai 2016

Goodreads: 4.36
......................................................................................

Recenzie: Nu mă tem de Silviu Urdea

După cum bine ştiţi sau aţi auzit, Silviu Urdea este un Strong-Man de succes, cunoscut. Cu siguranţă aţi văzut ştiri despre el, dar aţi ştiut că are talent şi în arta scrisului? Probabil că da, iar dacă nu... eu sunt aici să vă prezint părerea mea despre ''Nu mă tem'' şi stilul său, plus alte detalii.

Titlu: Nu mă tem
Autor: Silviu Urdea
Editura: Libris Editorial
Nr. de pagini: 286
An apariţie: 2016
E o carte de buzunar, micuţă şi drăgălaşă.

/>