sâmbătă, 28 aprilie 2018

Recenzie: Lumea de gheață și foc de George R.R. Martin

Titlu original: World of Ice and Fire
Gen: realism magic, historical fiction
Editura: Nemira
An apariție:2017
 Număr de pagini: 326
Rating:
Mulțumesc editurii pentru acest roman! :)
Cartea poate fi achiziționată de aici.
”Se spune, pe bună dreptate, că fiecare clădire este construită piatră cu piatră, iar același lucru poate fi spus și despre cunoaștere, extrasă și adunată de mulți oameni învățați, fiecare dintre ei construind pe munca predecesorilor. Ceea ce nu știe unul dintre ei este cunoscut altuia, astfel că puțin rămâne cu adevărat neștiut, dacă cineva privește destul de departe.”
            

     Lumea de gheață și foc este o adevărată comoară, un obiect de colecție, un must-have pentru orice fan Game of thrones! După ce veți citi cartea, veți avea o perspectivă mult mai amplă asupra evenimentelor din serial sau din cărți. Iar cartea în sine este un răsfăț vizual, e plină cu desene care nu au mai apărut nicăieri altundeva și pe care trebuie să le vedeți cu proprii ochi ca să vă convingeți cât sunt de frumoase.
    În calitate de fană înfocată Game of Thrones, care a devorat seria de romane „Cântec de gheață și foc” și care a văzut toate episoadele din serial, vă pot spune că această carte este plină de surprize și vă va oferi detalii noi-nouțe atât despre personajele voastre preferate, cât mai ales despre strămoșii lor și până la primii oameni. 
     Veți afla ce i-a făcut pe Copiii Pădurii să intre în război cu Primii Oameni, cum au ajuns Targaryenii să rămână ultimii stăpâni ai dragonilor și amănunte despre orașele de sclavi încă de pe vremea când erau ținuturile unor oameni la fel de liberi ca cei din Westeros. De asemena, vor fi introduse detalii despre personaje legendare precum Aerys al II-lea, tatăl lui Dany, denumit și Regele Nebun, sau Baerlor I, care a călătorit zeci de kilometrii prin deșert.
    Povestea mi s-a părut arareori prea lentă și uneori am simțit că primesc informații neimportante despre personaje care nu mă interesează. Alt lucru important de zis este că, de fapt, cartea nici măcar nu a fost scrisă de GRRM, ci de Elio M. Garcia Jr. și Linda Antonsson, deci nu vă așteptați ca vocea autorului să fie cea prezentă în cărțile Cântec de gheață și foc, ci mai degrabă la o replică de-a ei, ceva mai serioasă.
    Despre aspectul cărții am doar cuvinte de laudă. Cartea este extrem de rezistentă (se prea poate să fi dormit peste ea, din greșeală, într-o noapte): are coperta cartonată și paginile lucioase. Ilustrațiile sunt realizate de mai mulți artiști, dar sunt desenate cu aceeași tehnică, și sunt ireproșabile, m-aș putea uita la ele încontinuu.
 

Share:

2 comentarii: